Hva går pengene til?

Hver gang du bruker ditt Røde Kors Mastercard, gir DNB 1 % av beløpet til Røde Kors sitt humanitære arbeid. Her kan du lese historiene om hva pengene blant annet går til.

 

  

He ain't heavy, he's my brother
– Om det er tungt? John (16) holder et fast grep om beina til lillebror Shingi (14), som henger på ryggen hans. – Det går greit. Hjertet hans tåler ikke at han går selv, men han må jo på skolen. Så da bærer jeg ham. Hva ellers skulle vi gjort?

Les mer om historien til John og Shingi her

  

På flukt gjennom Europa
Hundretusenvis av mennesker er på flukt i Europa. De er mange, men er samtidig enkeltmennesker som er like forskjellige som deg og meg. Mennesker med ulike
drømmer og fremtidshåp. Røde Kors er til stede hele veien for å støtte og hjelpe dem.

Les mer om hvordan Røde Kors er tilstede for de som er på flukt

  

 Nye opplevelser for store og små
– Å ri på hest er det morsomste jeg har gjort i hele livet! Gledesstrålende forteller Carine (10) om rideturen, en av mange aktiviteter hun og de andre feriegjestene på Ferie for alle har vært med på. Når høsten kommer, har ungene MYE å fortelle vennene sine.

Les mer om Ferie for alle her 

Forlatt av far
Ingen har fortalt ham det direkte, men åtte år gamle Zhivancher vet nok innerst inne at pappa har forlatt ham og mamma for godt. Likevel venter og venter han på at pappa skal komme tilbake. Er det derfor Zhivancher er så mye sint?

Les mer om Zhivancher og hans familie her

 Delt glede er dobbel glede
En gang i måneden møtes MARTE nettverkssenters turgruppe. Første gang gruppa var på tur for snart to år siden, var det én voksen og ett barn med. På dagens tur er det 46 voksne og barn - i tillegg til fire frivillige. Her kan du lese mer om turen og MARTE nettverkssenter.

 Tar tid å lege sårene
Da jordskjelvet rammet Nepa 25. april, fikk Tok (10 år) deler av hjemmet sitt over seg. Nå sitter han på mottakssenteret på Røde Kors' feltsykehus i Chautara og venter på en lege som kan se på det vonde såret på leggen.  Les mer om Tok og hans opplevelser.


 

Jenta som rørte en hel verden
Mange har blitt kjent med den lille jenta Neha (8år) som ble skadet da bygningsmasser falt over henne da jordskjelvet rammet. Takket være snarrådig far og kyndig helsepersonell, kan hun igjen leke med vennene sine. Les Nehas historie. 

 

Kort vei fra latter til alvor
Man blir rett og slett i godt humør av å komme inn på skolen til Kristina. De fargesterke mintgrønne og rosa veggene lyser i mot oss og barnelatter og skråling runger i gangene. Men Kristinas virkelighet har flere ansikter. Les mer om Kristina her. 

Helsehjelp i kryssilden - med livet som innsats.
Som frivillige for Røde Halvmåne i Syria vet Raghad Fattal (22) og Mazen Jaafouri (25) at de risikerer å bli drept. Likevel velger de å hjelpe. Her kan du lese mer om deres fortelling.  

Fremtiden kan forandres
Moren og faren til Daniella (10) er narkomane og klarer ikke å ta vare på henne. Takket være frivillige i Røde Kors lærer hun om tilgivelse, respekt, toleranse og at alle kan velge sin egen fremtid.  Les mer om Daniella og hennes historie her.
 Kors på halsen - frivillige med tid og hjerterom
Enkelte samtaler er fulle av latter og liv, andre handler om alvorlige opplevelser, som vold og overgrep. Kors på halsen er til for dem alle. Les mer om hva Kors på halsen er og hva de gjør. 
 
Fattigdommens tunge bør
Hver dag henter brødrene Vanja (10) og Sasja (17) vann med tralle og bøtter. Når det er veldig kaldt fryser utekrana, men innlagt vann er noe de bare kan drømme om. Hva med en bedre fremtid? Er det også bare en fjern drøm? Les mer om Vanja og Sasja her. 

   Nabobarn i nød
Takket være givere til Nabobarn i Nød sørger frivillige fra Røde Kors i Soltsy for at familien har nok penger til oppvarming og mat og at den store barneflokken ikke går for lut og kaldt vann. Les mer om historiene til Ksenjia (29) og Nathasha Nikonorva (23) her.  
 

  Din hjelp nytter
På døveskolen i Ramallah på Vestbredden, trener Døve Dia (5) seg til et bedre liv. Alenemoren Mokone (42) mistet nylig sin yngste datter til aids. Nå kjemper hun sammen med Røde Kors for at søskene ikke skal dele samme skjebne. Les mer om historiene til Dia og Mokone her.
   Barn i Norge
- Jeg har ikke ord for hvor mye dette betyr for oss, sier Carina Gillebo (42), som har med seg sønnene Truls (10) og Theodor (8) på "Ferie for Alle" på Eidene på Tjøme. Les mer om historiene til Carina og Nicklas (17) som lærer jevnaldrende å håndtere konflikter her.
 

 Nødhjelp
Etter at Ahmad ble arrestert og mishandlet i to måneder for å ha demonstrert mot regjeringen bestemte han seg for å flykte med familien. Les mer om Ahmad og hans familie som måtte flykte fra Syria. 

 

Fornuftig kortbruk